30 04 2025

مراسم گرامیداشت روز سنندج در ادامه سلسله برنامه‌های هفته فرهنگی سنندج توسط انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه کردستان با همکاری نهادهای فرهنگی برگزار شد.

در ادامه سلسله برنامه‌های هفته فرهنگی سنندج؛ گرامیداشت روز سنندج در دانشگاه کردستان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان، مراسم گرامیداشت روز سنندج در دانشگاه کردستان برگزار و با استقبال گرم دانشجویان و شهروندان سنندجی مواجه شد.

سرپرست دانشگاه کردستان در ابتدای این مراسم که با حضور جمع کثیری از نامداران سنندج برگزار شد، از سنندج به‌عنوان مبدا و ماوای بزرگان علم و ادب کردستان نام برد و گفت بدون شهر سنندج قطعا ادب و فرهنگ کردی غنای امروزینش را نداشت.

دکتر عادل سی‌و‌سه مرده به تاثیر دانشگاه کردستان در این زمینه نیز اشاره کرد و افزود: همچنین علم و فرهنگ مناطق کردنشین بدون دانشگاه کردستان در وضعیت کنونی قرار نمی‌گرفت.

وی عنوان کرد: دانشگاه کردستان خود را مفتخر می‌داند که محل فعالیت بزرگان و علمایی است که نه تنها در سطح استان، بلکه در سطح کشور شناخته شده‌اند و نقش بی بدیلی در پیشبرد علم داشته‌اند.

سرپرست دانشگاه کردستان به فعالیت‌های پژوهشکده کردستان شناسی دانشگاه کردستان در رابطه با گذشته و حال شهر سنندج اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد که این فعالیت‌ها در آینده بیشتر و بهتر ادامه پیدا کند.

فرماندار سنندج نیز در ادامه این مراسم اظهار کرد: سنندج شهری متعلق به همه مردم است و همه آن را همچون خانه پدری خود می‌دانند.

سید غریب سجادی تاکید کرد: هویت و مبنای یک شهر تنها کوچه و خیابانهایش نیست بلکه هویت هر شهر را فرهنگ و هنر و ادب و تاریخ آن می‌سازند.
وی در ادامه عنوان کرد: داستان‌ها و روایت‌های سنندج باید شناسانده شوند که اساتید دانشگاهی در این زمینه نقش موثری دارند.

فرماندار سنندج عمران و آبادانی شهر سنندج را نیازمند تقویت هویت تاریخی و فرهنگی و معرفی روایات تاریخی، علمی، ادبی و ... به مردم آن شهر دانست.

در ادامه نیز پنل تخصصی با حضور جمال احمدی آیین با موضوع تاریخ سیاسی سنندج، نوید نقشبندی با موضوع نقش علمای کرد در ترویج علوم اسلامی در خارج از سنندج، محمد حجازی با موضوع وجه تسمیه سنندج و کامبیز قصری با موضوع پیشینه معماری و شهرسازی سنندج برگزار شد.

جمال احمدی آیین در این پنل از شهردار سنندج خواست تا برنامه‌ها و تدابیری برای حل مشکلات سنندج در 12 سال آینده بیاندیشد تا جشن 400 سالگی بازتاسیس شهر سنندج را بتوان با افتخار و بدون مشکلات فعلی برگزار کرد.

در این مراسم همچنین شماری از مفاخر سنندج از جمله اسعد اردلان، مهدی حجت سادات، فاتح عزت پور، هادی مرادی، عبدالحمید حیرت سجادی و بیژن ذوالفقارنسب به دلیل کارهای فاخر فرهنگی، علمی، ادبی و ورزشی که در شهر سنندج انجام داده‌اند، مورد تقدیر قرار گرفتند.

اجرای گروه موسیقی، شعرخوانی سحر معزی از شاعران سنندجی و برگزاری نمایشگاه تاریخ سنندج از دیگر برنامه‌های این مراسم بود اما اجرای گروه هلپرکی به دلیل حادثه بندرعباس لغو شد.


التصنيفات:

رویداد